ROBOTELEFANTEN

Historier af de små
Hans Laurens: fortæller
workshop i kreativ dialogisk fortælling.

Kreativ dialogisk fortælling er en måde at arbejde med før skole elever og børn der endnu ikke kan skrive og læse.

I fælleskab og med mig som rorgænger taler vi os frem til en historie. Jeg lytter og styrer det narrative forløb, mens børnene får ideer og sætter fut i handlingen. Minutter efter at vi har digtet en historie, skriver jeg den ned og næste dag læser jeg den op for børnene. De retter mine forglemmelser og misforståelser og i fælleskab smider vi dårlige ideer ud og lægger nye til. På den måde lærer børnene at redigere og forstå, at en kreativ proces er et til - og fravalg og at det kun er sjældent at noget er færdigt i første hug.

De færdige historier omsættes i et medie, og det bedste er at udgive historierne som en rigtig bog, men mindre kan gøre det. Som inscannede PDF filer, egne bøger som børnene fremstiller eller udstillinger af alle de tegninger børnene har lavet til deres historier.

Dialogisk kreativ fortælling er en kunstnerisk kreativ proces der indeholder kaos og uoverskuelighed undervejs men som til sidst ender med at vi vælger og snakker os frem til resultat. Det resultat er vigtigt, fordi der gennem resultatet børnene for alvor kan se deres arbejde forløst.

Pris:
Skriv eller ring og spørg. Pris pr. projekt.

Antal deltagere:
En klasse af gangen og eller en børnehave børnegruppe

Aldergruppe:
4 - 9 år.

Tidsforbrug med børnene:
En lektion til at skabe historien + En lektion til at redigere
Tid til at tegne billeder fra historien

Lokale:
Siddepladser til en klasse uden borde.

Materialer:
Kræver ikke særlige materialer.

Reference
Brøndby kultur og undervisnings forvaltning.

Produkt:
Bøger der kan ses i vores butik.