KREATIV DIALOGISK FORTÆLLING

Historier sammen med de mindste
Hans Laurens: fortæller

Formål
Medskabende workshop. Intens dialog mellem den voksne og børn. En velafprøvet metode som spontant får børn til at formulere tanker og ideer i et større fælles projekt.Tilpasset læringsmål.

Hvad er Dialogisk kreativ fortælling?
En kunstnerisk kreativ proces for børn som indeholder kaos og uoverskuelighed undervejs, men som ender ud i, at vi når et resultat. Sammen masserer vi børnenes fri fantasi. Sætter børnene fantasi løs i en kreativ proces kræver, hvor de bruger deres viden og opfindsomhed får mod til at vælge en vej gennem historien. Børnene bliver hrebet og engageret i historienI og udvikler helt atomatisk deres sprog, og får et større ordforråd. selvtillid til at udtrykke ideer og mod til at tage beslutninger og lytte til andres ideer.

Sådan foregår det.
I fællesskab og med Hans som rorgænger taler vi os frem til en historie. Hans lytter og regulerer forsigtigt det narrative forløb, mens børnenes ideer og sætter fut i handlingen. Minutter efter at vi har digtet en historie, skriver Hans den ned og næste dag læser han den op for børnene. De retter forglemmelser og misforståelser og i fællesskab smider vi dårlige ideer ud og lægger nye til. På den måde lærer børnene at redigere og forstå, at en kreativ proces er et til – og fravalg og at det kun er sjældent, at noget er færdigt i første hug.

De færdige historier omsættes til et medie. Det kan være en fortalt historie, et teaterstykker, indscannede PDF filer. Mulighederne er mange. Vores erfaring er, st det er bedste at at udgive dem i bogform. Det gør børnene stolte og de får respekt for bogen og for betydningen af at kunne læse og skrive.Den perfekte introduktion til bøgernes verden og boblioteket

 

Det praktiske

Pris: 
Startpris for første klasse eller børnehavegruppe 4.000.
2.000 for de efterfølgende. Kontakt og få et tilbud.

Antal deltagere:
En klasse af gangen og eller en børnehave børnegruppe.
Op til 3 hold pr. dag.

Aldergruppe:
4 – 9 år.

Tidsforbrug med børnene:
En lektion til at skabe historien + En lektion til at redigere
Tid til at tegne billeder fra historien-

Lokale:
Siddepladser til en klasse uden borde.

Materialer:
Kræver ikke særlige materialer.

Reference
Brøndby kultur og undervisnings forvaltning i Brøndby kommune. Fra 2018
en bog om året med alle kommunens 0.klasser. Ny bog på veji 2023.
Ama’r Børnekulturhus. Børnehaver og 0.-2-klasser.
Åbenskole København fra 2019. Helsingør kommune. Børnehavebørn ældste årgange

Produkt:
Se bøgerne vi har udgivet i vores butik.

Shopping Basket