TEGNEBATTLE

Tegn og fortæl
Hans Laurens: Fortælling
Patrick Steptoe: Tegner/illustrator
Interaktiv forestilling godkendt af Statens Kunstfond til billetrefusion

Vi ruller lange baner papir ud på gulvet. En bane papir for hver klasse. Børnene placeres på hver side af papiret med ca. 1 meters mellemrum. De har alle en sort blyant parat. Jeg fortæller først en historie for alle og siden en halv historie. Den anden halvdel af denne historie, skal børnene tegne færdig. De begynder at tegne og tegneren Patrick går rundt og hjælper de elever i gang, som har svært ved at få begyndt. Alle voksne er velkomne til at tegne med.

Patrick tegner også ”drille tegninger” på papirerne og inspirerer børnene til at kopiere ham og løsne fantasien, grine og gøre stemningen let. Jeg afbryder af og til og fortæller, at der pludselig sker noget i historien. Det skal de tegne med i deres historier, som jeg på den måde giver et benspænd. Når børnene er godt i gang, udleverer vi farver til dem, så deres tegninger kan blive endnu flottere. Spontant begynder nogle børn at arbejde sammen i små grupper, mens andre tegner for sig selv. Normalt bliver alle børn, også de mest urolige, optaget af at tegne deres univers og der kan nemt går 40-45 min hvor de bare tegner og der opstår en fantastisk ro og fordybelse.

Når børnene er gået, tilbage i deres klasser, folder vi tegningerne til store bøger, som hver klasse modtager. Vi opfordrer lærerne til at give sig tid til at gennemgå deres børns store bog og få dem til at fortælle deres historier. Det er god øvelse i mundtlighed.

Pris:
UDEN REFUSION for skoler og institutioner. 8.000,-
max. 120 børn

MED REFUSION:
40,- pr.barn.
- For Børnekulturhuse, biblioteker og teatre.

Du bestiller og betaler 40,- pr.barn vi klarer resten

Målgruppe:
Biblioteker, Børnekulturcentre, skoler og børneinstutioner
Max. 300 børn pr forestilling. To forestillinger pr. dag

Formål:
At lære børn at lytte og forestille sig det der bliver fortalt. 
Digte nyt til historien og selv tegne og visualisere det de