PÅ HAVETS BUND - MUSIKFORESTILLING

Vi ruller lange baner papir ud på gulvet. En bane papir for hver klasse. Børnene placeres på hver side af papiret med ca. 1 meters mellemrum. De har alle en sort blyant parat. Jeg fortæller først en historie for alle og siden en halv historie. Den anden halvdel af denne historie, skal børnene tegne færdig. De begynder at tegne og tegneren Patrick går rundt og hjælper de elever i gang, som har svært ved at få begyndt. Alle voksne er velkomne til at tegne med. Patrick tegner også ”drille tegninger” på papirerne og inspirerer børnene til at kopiere ham og løsne fantasien, grine og gøre stemningen let. Jeg afbryder af og til og fortæller, at der pludselig sker noget i historien. Det skal de tegne med i deres historier, som jeg på den måde giver et benspænd. Når børnene er godt i gang, udleverer vi farver til dem, så deres tegninger kan blive endnu flottere. Spontant begynder nogle børn at arbejde sammen i små grupper, mens andre tegner for sig selv. Normalt bliver alle børn, også de mest urolige, optaget af at tegne deres univers og der kan nemt går 40-45 min hvor de bare tegner og der opstår en fantastisk ro og fordybelse.

Når børnene er gået, tilbage i deres klasser, folder vi tegningerne til store bøger, som hver klasse modtager. Vi opfordrer lærerne til at give sig tid til at gennemgå deres børns store bog og få dem til at fortælle deres historier. Det er god øvelse i mundtlighed.

Formål
En musikforestilling som inddrager børnene. Det er en god ide at høre vores sange på forhånd på YouTube eller spotify. Tikke Takke, gakkede sange fra verdenshavet. Vi spiller og engagerer børnene i at synge med og bevæge sig.

Pris
Forestilling med formidlingstilskud. Billet pr barn 40kr

Antal børn
100 - 300 (kan også organiseres i to omgange på samme dag)

Aldersgruppe
Børnehaveklasse - 3. klasse

Tidsforbrug
60 min til tegnebattle. Vores forberedelse 30 min før og efter.

Lokale
Gymnastiksal, aula eller andet stort lokale med god gulvplads (ingen møbler).

Materialer
Vi kommer med papir, malertape og tusser. Skolen sørger for, at alle elever medbringer en velspidset blyant + blyantspidsere.

Lokale
Gymnastiksal, aula eller andet stort lokale med god gulvplads (ingen møbler

Materialer
Vi kommer med papir, malertape og tusser. Skolen sørger for, at alle elever medbringer en velspidset blyant + blyantspidsere.

Spilstyrere
Fortæller Hans Laurens, Gi en Historie. Hans har i mange år arbejdet med fortælling med og af børn. Bl.a. Danmarksmesterskaberne i Fortælling og større bogprojekter med børns egne historier for bl.a. Brøndby kommune. Tegner Patrick Steproe. Illustrator af børnebøger og tegnefilm. Patrick har bl.a. illustreret sangbogen Tikke Takke med sange af børn. Tegnebattle har været spillet mange steder og har været på turne i hele kommuner.

Reference
Skoleforeningen Sydslesvig